Prejšnji vikend je na Reki na Hrvaškem potekal 22. Mednarodni karate turnir »Croatia Open«, ki je tudi tokrat zbral številčno zasedbo. Pomerilo se je kar 1228 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 držav. Trboveljski karte klub so predstavljali Daniel Haralović, Aljaž Hvala ter Marko in Uroš Markuljević. Vodil jih je trener Blaž Hribovšek.

Letošnji “Croatia Open” si je kar nekaj držav izbralo za izborno tekmo za svetovno člansko prvenstvo in evropsko mladinsko prvenstvo, med njimi tudi Slovenija, tako da je uvrstitev med najboljše imelo še dodatno težo. Tokrat je imel svoj dan Uroš Markuljević, ki je osvojil dve medalji – srebrno pri mlajših članih in bronasto pri članih. Ob koncu tekmovanja je imel statistiko pet zmag in dva poraza. Ostali trije tekmovalci so žal tokrat svoje nastope končali že v prvem krogu.

Od petka do nedelje pa je v Larnaki potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«, kjer se je pomerilo 937 tekmovalk in tekmovalcev iz 76 držav sveta. Med enajstimi slovenskimi tekmovalci na na Cipru sta bila tudi Urša Haberl in Almin Salkić. Almin se je s kato Gojushiho-Sho in oceno 36,7 uvrstil v drugi krog, med najboljših 64. V drugem krogu je s kato Kanku Sho prejel oceno 35,3, kar pa ni zadostovalo za uvrstitev v naslednji krog. Urša se je v prvem krogu pomerila proti Egipčanki Hisham in izgubila z rezultatom 5:2 ter tako končala svoj nastop v prvem krogu.

Čestitke Urošu, v ostale pa verjamemo, da bodo imeli več sreče prihodnjič.

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje