Od petka do nedelje je v Konyi v Turčiji potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«.

Med štirimi slovenskimi tekmovalci sta se turnirja udeležila tudi Urša Haberl in Almin Salkić. Urša je v kategoriji do 50 kilogramov po prostem prvem krogu v drugem z 10:1 premagala Turkinjo Demir, nato z 10:2 Angležinjo Cosgrove, v četrtfinalu pa je žal morala priznati premoč Ukrajinki Vasilenko z 0:3. Ker se je Ukrajinka uvrstila v finale, je sledil repasaž, vendar je Urša izgubila proti Japonki Okazaki z 3:5 in tako končala nastop v Turčiji na zelo dobrem sedmem mestu. V katah je Almin Salkić v svoji skupini osvojil 8. mesto, kar pa ni bilo dovolj za uvrstitev v naslednji krog.

Za veselje v slovenski reprezentanci je poskrbel Stefan Joksimović, ki je v kategoriji nad 84 kilogramov osvojil bronasto medaljo.

V soboto, 11. marca pa so se na Mawashi Pokalu 2023 v Postojni borili najmlajši karateisti Karate kluba Trbovlje – Ana Jazbec, Franja Krajšek, Tara Vozel, Nikita Peklar, Nik Mrgole in Enej Drnovšek pod vodstvom trenerjev Mihe Kovačiča in Barbare Haberl.

V katah je Tara Vozel pri malčicah osvojila bronasto medaljo. V katah ekipno so malčice v postavi Ana Jazbec, Franja Krajšek in Tara Vozel premagale vse svoje nasprotnice in osvojile zlato medaljo. Za res lepo presenečenje pa so najmlajša dekleta poskrbela v borbah na žogo, kjer so sploh prvič nastopile v tej kategoriji. Med 11 nastopajočimi so zasedla prva tri mesta, in sicer Tara Vozel zlato, Franja Krajšek srebrno in Ana Jazbec zlato medaljo.

 

Komplet medalj so osvojili še ostali trije tekmovalci, in sicer Enej Drnovšek zlato pri kadetih do 52 kilogramov, Nikita Peklar srebrno pri mlajših kadetinjah nad 50 kilogramov in Nik Mrgole bronasto pri mlajših kadetih do 55 kilogramov.

 

Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja Miha in Barbara zadovoljna z nastopi svojih varovancev, zanje pa smo lahko veseli tudi mi, ki skrbijo, da bo ime trboveljskega karateja ostalo prepoznavno tudi izven zasavskih meja.