Osvojenih 11 medalj, od tega kar 6 zlatih

V soboto, 7. aprila, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije za starosti do 18 let. Nastopilo je 429 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali: Zoja Jug, Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Laura Božjak, Enej Drnovšek, Matevž Golob, Jure Krajnc, Aljaž Hvala, Nik Mrgole, Alex in Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Zak Škofljanc, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič in Domen Zidar. Tekmovalce so vodili trenerji Patricija Bukovinski, Rok Lopan in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

V katah posamezno je edino medaljo osvojila Laura Božjak, bronasto v starostni kategoriji mladink. Tik pod odrom za zmagovalce je ostala Simona Češarek v kategoriji kadetinj. V katah ekipno smo osvojili dve medalji. Lepo presenečenje so pripravili malčki v sestavi Alex Šehič, Matevž Golob in Nik Mrgole, ki so osvojili 1. mesto med osmimi ekipami. Najboljši so bili tudi kadeti v postavi Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič.

V športnih borbah smo osvojili 8 medalj. Do zlatih medalj so se v številčnih kategorijah priborili Cristina Korpar Žveglič pri deklicah do 40 kilogramov, Denis Šehič pri mlajših kadetih do 40 kilogramov in Kenan Isakovič pri kadetih do 52 kilogramov. Njegov starejši brat, Alen Isakovič, je poskrbel za četrto zlato medaljo v športnih borbah, in sicer pri mladincih do 76 kilogramov. Srebrne medalje so osvojili Aljaž Hvala pri dečkih do 45 kilogramov, Marko Markuljevič pri kadetih do 52 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Bronasto medaljo je osvojila Lara Salkič pri kadetinjah do 47 kilogramov.

»V skupnem seštevku 1. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije smo Trboveljčani osvojili 2. mesto med 50 nastopajočimi klubi. Trenerji so bili ob koncu tekmovanja zadovoljni tako z nastopi svojih varovancev kot z enajstimi osvojenimi medaljami, od katerih je bilo kar šest zlatih,« v sklepnem delu sporočila za Naše Zasavje navede glavni trener Jernej Simerl.

REZULTATI

KATE POSAMEZNO:

Mladinke:

  1. mesto: Laura BOŽJAK

KATE EKIPNO:

Malčki:

  1. mesto: TRBOVLJE (Alex ŠEHIČ, Matevž GOLOB, Nik MRGOLE)

Kadeti:

  1. mesto: TRBOVLJE (Denis ŠEHIČ, Marko MARKULJEVIČ, Uroš MARKULJEVIČ)

ŠPORTNE BORBE:

Deklice do 40 kg:

  1. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ

Dečki do 45 kg:

  1. mesto: Aljaž HVALA

Ml. kadeti  do 40 kg:

  1. mesto: Denis ŠEHIČ

Kadetinje  do 47 kg:

  1. mesto: Lara SALKIČ

Kadeti  do 52 kg:

  1. mesto: Kenan ISAKOVIČ
  2. mesto: Marko MARKULJEVIČ

Mladinci  do 61 kg:

2.mesto: Domen ZIDAR

Mladinci  do 76 kg:

1.mesto: Alen ISAKOVIČ