V soboto, 6. maja 2023 je v Slovenskih Konjicah potekala 2. Pokalno tekmo KZS, ki jo je organizirala Karate zveza Slovenije. Na tekmi so sodelovali tudi karateisti Karate kluba Trbovlje: Tara Vozel, Franja Krajšek, Ana in Lučka Jazbec, Lara Dolanc, Lana Herman, Zoja Jug, Vita Audič, Gloria Žagar, Anej Zapotnik, Arman Hozanovič, Anej Hrušovar, Lars Zorko, Tian Ovnič, Klemen Bizjak, Borče Georgiev, Daniel Haralović, Lan Vozel, Jure Krajnc, Aljaž Hvala, Kenan Isaković in Uroš Markuljević pod vodstvom trenerjev Barbare Haberl, Blaža Hribovška in Mihe Kovačiča.

Trboveljčani so bili na tekmi več kot uspešni, saj so osvojili 14 medalj in sicer kar 9 zlatih, 1 srebrno in 4 bronaste, kar jih je ob koncu tekmovanja zavihtelo na prvo mesto med 52 udeleženimi klubi. Zmagovalci so postali Arman Hozanovič pri dečkih tako v katah kot v borbah do 30 kilogramov, Tian Ovnič v katah pri mlajših kadetih, Vita Audič pri mladinkah do 53 kilogramov, Jure Krajnc pri mladincih do 68 kilogramov, člana Kenan Isaković do 67 kilogramov, Uroš Markuljevič do 84 kilogramov ter malčice v katah ekipno, ki so nastopile v postavi Ana Jazbec, Franja Krajšek, Tara Vozel in kadeti v katah ekipno Borče Georgiev, Klemen Bizjak ter Tian Ovnič. Na drugo mesto se je uvrstila Ana Jazbec pri malčicah do 36 kilogramov. Bronaste medalje so osvojili Lan Vozel pri kadetih do 57 kilogramov, Aljaž Hvala pri mladincih do 68 kilogramov ter mlajši kadeti v katah ekipno, in sicer v sestavi Anej Hrušovar, Arman Hozanovič in Lars Zorko in kadetinje v katah ekipno Lara Dolanc, Lučka Jazbec in Zoja Jug.

Arman je osvojil zlato v katah in športnih borbah
Vita je osvojila zlato medaljo pri mladinkah do 53 kg
V katah med mlajšimi kadetih je zmagal Tian
Med mladinci do 68 kg sta šli v Trbovlje kar dve medalji – Jure je osvojil zlato, Aljaž pa bron
Kenan je zmagal v kategoriji članov do 67 kg
Uroš je osvojil zlato pri članih do 84 kg
Franja Tara in Ana so se veselile zlata v katah ekipno
Tudi Borče, Tian in Klemen so osvojili zlato v katah ekipno

 

Že istega dne popoldne pa so se na pot proti Novemu Sadu odpravili Igor Kovačič, član IO kluba in Bogdan Simerl, predsednik Karate kluba Trbovlje v vlogi trenerja skupaj s tekmovalcema Armanom Hozanovićem in Tianom Ovničem, ki sta v nedeljo, 7. maja 2023  nastopila na mednarodnem karate turnirju “Trofej Srbije – Dunav Kup 2023”. Na turnirju, ki je zbral več kot 700 tekmovalcev iz 8 držav, sta Arman in Tian nastopila odlično. V katah je Arman pri dečkih osvojil bronasto medaljo ter Tian srebrno pri mlajših kadetih. Za komplet medalj iz Novega Sada je poskrbel Arman, ki je zmagal v športnih borbah pri dečkih.

Arman in Tian sta slavila tudi v Novem Sadu

Vsem mladim karateistom želimo še nadalje veliko uspešnih nastopov!

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje