V soboto, 24. februarja, je v Šolskem centru Velenje potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane ter Državno prvenstvo v para-karateju. Nastopilo je 84 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali Barbara Haberl, Blaž Hribovšek, Luka Perc, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Ajdin Mujkanovič pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Članska državna prvaka Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek

Državna prvaka sta postala Stefan Joksimovič do 84 kilogramov in Blaž Hribovšek do 60 kilogramov. Oba sta lanskemu naslovu državnega prvaka pri mlajših članih dodala še najprestižnejšo lovoriko, naslov članskega državnega prvaka. Barbari Haberl v športnih borbah do 55 kilogramov ni veliko manjkalo, da bi obranila lanski naslov, saj je izgubila finalno borbo z minimalnim rezultatom 1:0 v zadnjih sekundah borbe in se je tako morala zadovoljiti s srebrno medaljo. Bronasti medalji sta osvojila Luka Ferlin do 75 kilogramov in Ajdin Mujkanovič nad 84 kilogramov. Pri obeh ostaja grenak priokus, saj sta oba polfinale končala z neodločenim rezultatom, a izgubila zaradi pravila, da se šteje za zmago prvo dosežena točka, ki sta jo dosegla njuna nasprotnika. Luka Perc je nastopil do 67 kilogramov in zasedel nehvaležno peto mesto. Da so mladi Trboveljčani res zaznamovali člansko državno prvenstvo pove podatek, da so z dvema zlatima, eno srebrno in dvema bronastima medaljama na koncu državnega prvenstva Karate klub Trbovlje postavili na prvo mesto med 30 slovenskimi klubi. To njim je uspelo tudi na lanskem Državnem prvenstvu do 21 let, kar dokazuje, da so Trboveljčani po uspehih v samem vrhu slovenskega karateja. Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila srebrno medaljo v katah pri veterankah in Branko Glavač, ki je zasedel četrto mesto v para-karateju.

NAŠI TEKMOVALCI SO NA MEDNARODNEM TURNIRJU V VELENJU OSVOJILI 6 MEDALJ

Prav tako v soboto je v Budimpešti potekal 26. Mednarodni karate turnir “Tatami Cup 2018”, ki se ga je udeležila otroška reprezentanca. Na tekmovanju je nastopilo 750 tekmovalcev iz 13 držav. Iz našega kluba so Slovenijo zastopali Cristina Korpar Žveglič, Žana Dolenc Čučnik, Simona Češarek, Tilen Grivec in Denis Šehič. Najmlajši Trboveljčani so prikazali dobre kate in športne borbe vendar tokrat to ni bilo dovolj za uvrstitev na zmagovalni oder. Verjamemo pa, da je bil nastop za otroško reprezentanco nepozaben dogodek za njih.

Pester vikend so Trboveljčani zaključili v nedeljo, 25. februarja, na 13. Mednarodnem karate turnirju “Pokal Nestl Žgank” v Velenju. Nastopilo je 447 tekmovalec iz 44 klubov treh držav. Barve našega kluba so zastopali: Laura Božjak, Enej Drnovšek, Aljaž Hvala, Matija Trošt Čebela, Alen Isakovič, Ervin Salkič in Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Rok Lopan. Naši tekmovalci so si priborili šest medalj v športnih borbah. Bronaste medalje so osvojili Enej Drnovšek pri malčkih do 30 kilogramov, Matija Trošt Čebela pri mlajših kadetih nad 55 kilogramov in Ervin Salkič pri mladincih do 61 kilogramov. Stopničko višje sta stopila Alen Isakovič pri kadetih do 70 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Za zlato medaljo pa je tokrat poskrbel trener Edin Salkič, ki je nastopil v kategoriji športnih borb veteranov v absolutni kategoriji.

»Naslednji vikend čaka Trboveljčane zopet trojni spored, in sicer člansko tekmovanje »Series A« v Salzburgu ter mednarodna turnirja v Virovitici in Travniku,« našim bralcem sporoča tajnik trboveljskega karate kluba. Jernej Simerl.

REZULTATI:

Iskrene čestitke za tako blesteče rezultate vsem tekmovalkam in tekmovalcem ki se trudijo in z marljivimi treningi ter odrekanji dosegajo tako lepe rezultate tudi iz uredništva Naše Zasavje. Poleg tega pa dovolite, spoštovane bralke in dragi bralci, da jim čestitamo tudi v vašem imenu, ker nam trboveljski karateisti delajo naše in Naše Zasavje še mnogo lepše.