Prejšnjo nedeljo je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Na prvenstvu je s sedmimi ekipami nastopil tudi Karate klub Trbovlje pod vodstvom trenerjev Roka Lopana in Mihe Kovačiča.

Sestri Barbara in Urša Haberl sta z reprezentančno kolegico Kiti Smiljan (KK Ljubljana), ponovili lanski in predlanski uspeh ter tako že tretje leto zapored postali članski državni prvakinji v športnih borbah ekipno. Za lepo presenečenje so poskrbeli tudi kadeti v športnih borbah v postavi Aljaž Hvala, Denis Šehič, Jure Krajnc in Tilen Grivec, ki so premagali vse svoje nasprotnike ter osvojili državno ekipno lovoriko. Za še tretjo zlato je poskrbela Urša Haberl pri mlajših članicah, kjer sta se s sposojeno tekmovalko iz Polzele, Lauro Bergant, brez izgubljene borbe zavihtele na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Zelo dobro so nastopili tudi mlajši kadeti, saj so vse tri ekipe osvojile medalje. V katah smo imeli dve ekipi, srebrni so bili Daniel Haralovič, Jure Ostanek in Lan Vozel ter bronasti Ažbe Gorjup, Klemen Bizjak in Matevž Golob. V športnih borbah pa je ekipa v sestavi Ažbe Gorjup, Daniel Haralovič, Jure Ostanek in Lan Vozel osvojila bronasto medaljo. Za tretjo bronasto medaljo so poskrbeli mladinci v postavi Kenan Isakovič, Nejc Kovač in Uroš Markuljevič.

 

Domen Zidar je nastopil kot posojen tekmovalec za Karate klub Radenci Shotokan ter osvojil zlato medaljo pri mlajših članih in bronasto medaljo pri članih.

Ob koncu ekipnega državnega prvenstva smo bili trboveljski karateisti drugo leto zapored proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 3 zlatimi, 1 srebrno in 3 bronastimi medaljami. Ob tem izjemnem dosežku karateistom in njihovim trenerjem iskreno čestitamo.

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje