Za trboveljsko ekipo karateistov spet dva uspešna turnirja.

Starejša ekipa se je udeležila 53. Mednarodnega karate turnirja “Zlatni Pojas Čačka”, ki je v dveh dneh v kategoriji kadetov, mladincev, mlajših članov in članov zbral 1200 tekmovalcev iz 20 držav. V Srbijo je odpotovalo pet članov Karate kluba Trbovlje, in sicer Vita Audič, Tian Ovnič, Lan Vozel, Daniel Haralović in Marko Markuljević. Vodila sta jih trenerja Bogdan in Jernej Simerl.

Najboljši rezultat je uspel Tianu Ovniču, ki je v katah pri kadetih osvojil zlato medaljo. Za drugo medaljo v Čačku je poskrbel Daniel Haralović, ki je pri mladincih do 76 kilogramov zasedel tretje mesto. Le zmago od medalje je bila oddaljena Vita Audič pri mlajših članicah do 55 kilogramov, ki je turnir končala na nehvaležnem petem mestu. Marko Markuljević je pri mlajših članih do 75 kilogramov izgubil v tretjem krogu. Lan Vozel je zaključil tekmovanje v prvem krogu pri mladincih do 68 kilogramov.

V nedeljo, 24. marca, je Karate klub Kozjansko in Obsotelje organiziral mednarodni karate turnir  Rogaška Slatina Open 2024, ki se ga je udeležilo 269 tekmovalk in tekmovalcev iz 29 klubov. Karate klub Trbovlje so na tekmovanju zastopali: Anea Felić, Anastasija Ljepoja, Ana in Lučka Jazbec, Lana Herman, Din Muminović in Anej Zapotnik. Vodila sta jih trenerja Petra Jerman in Blaž Hribovšek. Vlogo sodnice je opravljala Ida Smajlagič.

Mladi Trboveljčani so osvojili kar štiri zlate medalje, zmagovalci Odprtega prvenstva Rogaške Slatine so postali Lučka Jazbec v katah pri mlajših kadetinjah, Anej Zapotnik v katah pri dečkih, Din Muminović v športnih borbah pri malčkih nad 30 kilogramov ter malčice Ana Jazbec, Anastasija Ljepoja in Anea Felić v katah ekipno. Bronaste medalje so osvojili Anea Felić v katah pri malčicah, Ana Jazbec v športnih borbah pri malčicah nad 36 kilogramov in Anej Zapotnik v športnih borbah pri dečkih do 41 kilogramov.

Iskrene čestitke vsem!