Pretekli vikend je na Madžarskem potekal 26. Mednarodni karate turnir “Budapest Open 2023”. Kar nekaj držav si je turnir izbralo za izborno tekmo za člansko svetovno prvenstvo in mladinsko evropsko prvenstvo, tako da je bil turnir v Budimpešti res na visoki ravni. Prijavljenih je bilo 1742 tekmovalk in tekmovalcev iz 37 držav sveta. Udeležili so se ga tudi člani trboveljskega karate kluba: Urša Haberl, Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević pod vodstvom trenerjev Blaža Hribovška in Jerneja Simerla.

 

Tokratno prvo ime trboveljske ekipe je bil Uroš Markuljević, ki je v kategoriji mlajših članov do 84 kilogramov osvojil bronasto medaljo. Po vrsti je premagal Slovaka Masaryka, Bolgara Borisova, Nemca Schaferja ter nato v polfinalu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Slovaku Prievozniku. V repasažu se je zbral in premagal Latvijca Melnicenkova.

Kenan Isaković je pri mlajših članih do 67 kilogramov v prvem krogu premagal Ukrajinca Verbitskiya ter nato izgubil v drugem proti Hrvatu Nasteskim. Urša Haberl pri članicah do 50 kilogramov je svoj nastop končala v prvem krogu proti domačinki Molnarjevi in prav tako tudi Marko Markuljević pri mlajših članih do 75 kilogramov proti Ukrajincu Shvedovu.