Od 25. junija do 5. julija bodo v alžirskem Oranu potekale Sredozemske igre, kjer bo nastopilo 3390 športnikov iz 26 držav v 24 športih. Slovenijo bo zastopalo 138 športnic in športnikov v 23 športnih panogah. Nastopili bodo tudi 4 slovenski karateisti in med njimi tudi naša Urša Haberl, kateri je uspelo izpolniti normo Olimpijskega komiteja Slovenije.

Sredozemske igre so izjemen športni dogodek – v 11 dneh tekmovanj se bo pomerilo 3390 športnikov iz 26 držav, njihove rezultate bo budno spremljalo 1000 sodnikov in predstavnikov mednarodnih športnih zvez in še 5156 prostovoljcev bo pripomoglo k tem, da bodo igre res nepozabne.

Karateisti se bodo za medalje potegovali v nedeljo, 26. junija, in ponedeljek, 27. junija. Urša bo na tatami stopila prva od karateistov, in sicer v nedeljo ob 10.00 uri po našem času.

Urša Haberl bo druga trboveljska karateistka, ki bo nastopila kot tekmovalka na Sredozemskih igrah.

Pred njo se je Sredozemskih iger udeležil Blaž Hribovšek in sicer leta 2018 v Španiji. Borut Markošek, trener Karate kluba Trbovlje, pa je kot selektor reprezentance, vodil karateiste na kar treh Sredozemskih igrah, in sicer leta 1997 v Bariju, leta 2001 v Tunisu in leta 2005 v Almeriji. Prav vsakič mu je uspelo s svojimi varovanci osvojiti po eno medaljo.

Držimo pesti za Uršo in druge športnike v upanju, da se bo trend osvajanja medalj slovenskih karateistov na Sredozemskih igrah nadaljeval tudi letos.