Barbara in Urša Haberl do ekipnih medalj na balkanskem prvenstvu v Črni Gori.

MED SLOVENSKIMI PREJEMNIKI MEDALJ NA BALKANSKEM PRVENSTVU STA BILI TUDI BARBARA IN URŠA

Med 8. in 10. decembrom je v Herceg Novem potekalo 18. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Med 785 tekmovalkami in tekmovalci iz 11 držav je bilo tudi šestdeset reprezentantov Karate Zveze Slovenije in med njimi osem članov našega kluba: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin in Stefan Joksimovič. Vodja poti s strani KZS je bil naš glavni trener kluba in sekretar Komisije za reprezentance Miha Kovačič.

Prva je nastopila Laura Božjak v katah pri kadetinjah in po prvem prostem krogu v drugem premagala nasprotnico iz Romunije z rezultatom 3:2. V tretjem je bila boljša od Srbkinje z 4:1. V polfinalu je nato izgubila proti drugi Srbkinji 0:5 in žal tudi dvoboj za bronasto medaljo proti Turkinji. Tako je Laura osvojila nehvaležno, a vseeno odlično, peto mesto. Nadaljevala je Barbara Haberl v športnih borbah mlajših članic do 55 kilogramov. V prvem krogu je premagala Romunko ter v drugem predstavnico Bosne in Hercegovine. Sledil je polfinalni dvoboj proti že stalni nasprotnici iz Makedonije in minimalni poraz z 0:1. Sledila je borba za medaljo in žal tudi tokrat se ni izšlo. Tudi Barbara je tekmovanje zaključila za športnike nehvaležnem petem mestu. Do uvrstitve v posameznem delu tekmovanje je prišel še Domen Zidar, ki je po zmagi nad predstavnikom Kosova izgubil naslednjo borbo z Makedoncem, ki se je kasneje uvrstil v finale. Domen je tako nastopil v repasažu, kjer je bil pa po vodstvu nato ob koncu borbe diskvalificiran ter je tako možnost za boljši rezultat, kot deveto mesto, splavala po vodi. Po eno zmago so zabeležili Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov, Stefan Joksimovič pri mlajših članih do 84 kilogramov in Ajdin Mujkanovič pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Brez zmage je tokrat ostal Luka Ferlin pri mlajših članih do 75 kilogramov. Smolo je imel Ervin Salkič pri mladincih do 61 kilogramov, kjer mu je nasprotnik iz Hrvaške z nekontroliranim nožnim udarcem zlomil nos. Borbo je Ervin zmagal, vendar zaradi poškodbe ni mogel nadaljevati s tekmovanjem. Želimo mu čimprejšnje okrevanje.

KOMPLETNA SLOVENSKA REPREZENTANCA NA BALKANSKEM PRVENSTVU V ČRNI GORI

Zadnji dan prvenstva je prišla tudi tako pričakovana medalja, in sicer kar dve. Barbara Haberl je z reprezentančnimi kolegicami osvojila srebrno medaljo pri mlajših članicah. Prvo so premagale Hrvatice in nato v polfinalu Črnogorke. V finalu so izgubile proti Makedonkam. Urša Haberl je bila članica slovenske mladinske ekipe, ki je osvojila bronasto medaljo. V prvem krogu so premagale Makedonke, v polfinalu izgubile z Bosankami. Sledila je borba za bronasto medaljo, ki so jo Slovenke dobile proti Črnogorkam.

REZULTATI

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

Mlajše članice:

2. mesto: SLOVENIJA (Barbara HABERL)

Mladinke:

3. mesto: SLOVENIJA (Urša HABERL)