Minuli vikend so se karateisti Karate kluba Trbovlje udeležili 52. Mednarodnega karate turnirja “Zlatni Pojas Čačka”. Med 2.000 tekmovalci iz 20 držav so na turnirju v Srbiji sodelovali tudi Urša Haberl, Daniel Haralović, Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević, spremljala pa sta jih trenerja Bogdan in Jernej Simerl.

V sklopu članske reprezentance, ki ji je turnir služil kot tretja izborna tekma za oktobrsko svetovno prvenstvo, so v članskih kategorijah nastopili Urša, Kenan, Marko in Uroš.

Urša Haberl je ponovno dokazala, da je med najboljšimi v kategoriji članic do 50 kilogramov. V treh borbah je zabeležila dve zmagi. V finalu se je pomerila proti Turkinji Bas, tretjeuvrščeni z zadnjega turnirja Serije A, in izgubila na sodniško odločitev (redni del se je končal z 0:0) ter tako osvojila srebrno medaljo.

Urša Haberl tokrat srebrna

Ostali trije fantje so svoj nastop v članski kategoriji končali v prvem krogu. Vsi trije so bili prijavljeni tudi v kategoriji mlajših članov. Marko Markuljević je moral zaradi poškodbe noge, ki jo je pridobil v članskem nastopu, predati boj prvega kroga. Žal tudi njegov brat dvojček, Uroš Markuljević, v Čačku ni imel svojega dne in je tudi v drugi kategoriji izgubil v prvem krogu.

Odlično pa se je boril Kenan Isaković, ki se je po treh zanesljivih zmagah uvrstil v finale in v razburljivi borbi s točko razlike premagal Slovaka Čiakya ter tako postal zmagovalec 52. Mednarodnega karate turnirja “Zlatni Pojas Čačka” v kategoriji mlajših članov do 67 kilogramov.

Zlati Kenan Isaković

Daniel Haralović je prvič nastopil v mladinski kategoriji do 68 kilogramov, ki je bila najštevilčnejša na samem turnirju, in po zmagi v prvem krogu moral priznati premoč nasprotniku v drugem krogu.

Iskrene čestitke Urši in Kenanu, ostalim pa želimo več sreče prihodnjič.

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje