Vir fotografije: Karate klub Trbovlje

Prejšnji vikend je v Poreču potekalo Balkansko prvenstvo v karateju za otroke, člane in veterane. Ne prvenstvu je nastopilo 884 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Slovenijo so na prvenstvu zastopali tudi štirje člani trboveljskega karate kluba: Urša in Barbara Haberl, Daniel Haralovič in Domen Zidar.

 

V petek sta nastopila Barbara Haberl pri članicah do 55 kilogramov proti Sipovićevi iz Bosne in Hercegovine ter Domen Zidar pri članih do 67 kilogramov, ki se je pomeril z Srbom Joksićem. Žal sta oba svoj nastop končala v prvem krogu.

Drugi dan prvenstva je na tatami stopila Urša Haberl v kategoriji članic do 50 kilogramov. V prvem krogu se je pomerila proti stari znanki Hrvatici Peharjevi. O zmagi je odločala sodniška odločitev, kjer so sodniki zmago dodelili domači tekmovalki. V repasažu je Urša premagala Abdulićevo iz Bosne in Hercegovine ter nato v borbi za bronasto medaljo izgubila proti Turkinji Akkurt. V tej borbi je bilo kar nekaj dvomljivih sodniških odločitev, prvo dva prestrogo dosojena kontakta Urši in tudi spregledan nožni udarec v glavo. Končno peto mesto je imelo grenak priokus, saj je bila prva Uršina članska balkanska medalja, po treh osvojenih v mlajših kategorijah, na dosegu roke.

Na zaključnem dnevu Balkanskega prvenstva pa je nastopil Daniel Haralovič v kategoriji trinajstletnikov do 55 kilogramov. Svoj debitantski nastop na tovrstnih tekmovanjih je začel zelo dobro, saj se je po prostem prvem krogu nato v drugem, z zmago nad predstavnikom Bosne in Hercegovine Jakovljevićem, uvrstil v polfinale, kjer ga je pa premagal Srb Marković. V borbi za bronasto medaljo je žal izgubil proti Črnogorcu Soskiću ter tako prvenstvo končal na petem mestu. Presenečenje dneva so pripravili člani v športnih borbah ekipno, kjer so prav z zmago našega Domna na zadnji poziciji premagali aktualne evropske prvake in domačine Hrvate. Žal pa so poškodbe v ekipi krojile nadaljevanje tekmovanja, tako da so bili v polfinalu boljši Srbi ter za tretje mesto še Grki. Naši člani so tako balkansko prvenstvo končali na petem mestu. V ekipi članic bi kot tretja morala nastopiti Urša, a so žal prvi dve reprezentančni kolegici izgubili borbi proti Hrvaticama, tako da Urša ni dobila priložnosti za nastop.

Na žalost so se trboveljski karateisti tokrat domov vrnili brez medalj. A tak je šport – so dnevi zmag in tudi porazov, a verjamemo lahko, da kot za dežjem posije sonce, se bodo tudi Urša, Barbara, Domen in Daniel kmalu spet smehljali iz najvišjih stopničk.