Ker bo ponedeljek, 14. avgust 2023 dela prost dan, se najbrž marsikdo med vami sprašuje, če bo mogoče kje kupiti živila, saj bo v torek, 15. avgusta spet zaprto zaradi praznika Marijinega vnebovzetja.

Pa poglejmo po naših trgovinah:

  • v trgovini HOFER so se odločili, da bodo njihove trgovine odprte v nedeljo, 13. avgusta, med 8. in 15. uro. V ponedeljek in torek, 14. in 15. avgusta, pa bodo vse trgovine HOFER zaprte.
  • LIDLove trgovine bodo zaradi dneva solidarnosti in praznika zaprte v ponedeljek, 14., in v torek, 15. avgusta. V nedeljo, 13. avgusta, pa bo med 8. in 13. uro odprta trgovina Lidl Litija (v Trbovljah Lidlova trgovina ne bo odprta!).
  • Drugače so se odločili v trgovini SPAR Slovenija. SPARove trgovine bodo v nedeljo 13. 8. in v torek 15. 8. ZAPRTE, v ponedeljek, 14. 8. 2023 pa bodo trgovine SPAR in INTERSPAR odprte po skrajšanem delovnem času, med 8. in 13. uro.
  • Pri najboljšem sosedu pa so zapisali, da bodo v nedeljo, 13. 8. 2023 vse MERCATORjeve trgovine v Zasavju zaprte, v ponedeljek, 14. 8. 2023, bodo odprti vsi hipermarketi, supermarketi in trgovine na ogroženih območjih (mednje sodijo tudi enote v Hrastniku, Kisovcu, Litiji, Trbovljah in v Zagorju ob Savi), ter Spletni trgovini market in M Tehnika. Na praznični dan v torek, 15. 8. 2023 pa bodo vse Mercatorjeve trgovine zaprte.
  • Trgovina TUŠ na območju Zasavja v nedeljo, ponedeljek in v torek ne bo imela odprtih poslovalnic.

Izkoristite prost ponedeljek za tisto, čemur je namenjen – za pomoč tistim, ki so utrpeli škodo v nedavni ujmi. In morda boste zanje nakupili potrebščine ravno v teh dneh, ko bodo trgovine odprte s prilagojenim delovnim časom.