Bazen ali kopalnica – to je zdaj vprašanje? Naj bo prvo ali drugo, v obeh primerih gre za trboveljsko kopališče, ki še vedno čaka na letošnje odprtje.

V.d. direktorja Zavoda za mladino in šport Trbovlje Edvard Bravec je povedal, da je bazen sicer že pripravljen, vendar še ni odprt zaradi omejitev, ki jih je za bazene postavil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Ti namreč priporočajo, da je potrebno ohranjanje medosebne razdalje tako na kopnem kot v vodi na kopalni površini najmanj 1,5 m na obvodnih površinah in najmanj 2 pri plavanju v bazenu (izjema so člani istega gospodinjstva). Za zagotavljanje tega preventivnega ukrepa v vodi pa pomeni, da je vsakemu kopalcu na voljo vsaj 12 m2 vodne površine. V skladu s temi ukrepi bi trboveljski bazen lahko sprejel 83 oseb, kar pa ekonomsko ni upravičeno, zato z odprtjem še čakajo, da bi sprostili ukrepe vsaj na 6 m2 na obiskovalca.

Bazen pa bi lahko bil v primeru ugodnega vremena  na voljo vsaj plavalcem trboveljskega plavalnega kluba Rudar je še povedal Bravec.

In še dobra novica – v trboveljskem bazenu se boste – takoj ko se odpre – lahko “namakali” za enako vstopnino kot že preteklih deset let.