Kdo je Patricija Gorenc?

 

Patricija Gorenc je kandidatka za poslanko iz vrst Slovenske demokratske stranke. Opazili ste jo lahko na plakatih po Trbovljah in Hrastniku, kjer kandidira. A ker vsak zaupa svoj glas tistemu, ki ga pozna, smo se s Patricijo pogovorili o stvareh, ki jih plakat ne pove.

Ime Patricija Gorenc je na političnem parketu novo. Kdo je torej Patricija Gorenc?

Sem mama, partnerka in kandidatka za poslanko na državnozborskih volitvah 24.4. 2022.

V Trbovljah, kjer živite in kandidirate, niste domačinka. Od kod ste prišli, koliko ste se že spoznali z lokalnim okoljem in problematiko?

Prišla sem iz Celja, sedaj pa že devet let živim v Trbovljah. Lokalno okolje sem že dobro spoznala, prav tako pa sem seznanjena z lokalnimi problemi kot so pomanjkanje stanovanj, obnova  lokalnih cest v centru mesta, nujno potreben dodaten vrtec, zaradi dotrajanosti vrtca Ciciban, nova igrala za otroke…

Po izobrazbi ste magistrica managementa. Kaj je vaše področje, kje ste zaposleni in kakšno delo opravljate?

Moje področje sta finance in prodaja. Zaposlena sem v podjetju 2 TDK, d.o.o. kot strokovni sodelavec za finance, kjer delam v odličnem delovnem timu.

Svoji poklicni karieri ste dodali nov izziv – odločili ste se kandidirati na državnozborskih volitvah. Zakaj?

Za vstop v politiko sem se odločila z namenom da bi lahko prispevala svoj košček k mozaiku ustvarjanja boljše demokracije v Sloveniji. Odkar sem postala mama sem pričela drugače gledati na prihodnost, za katero si želim da bo pozitivna, srčna in polna sodelovanja, saj bomo le na ta način kos izzivom, ki so pred nami.

Za katera stališča bi se kot poslanka SDS zavzemali – na državni in na lokalni ravni? S katerim od njih se najbolj poistovetite?

Na državni ravni se bom kot poslanka Slovenske demokratske stranke zavzemala za pluralnost slovenskega medijskega prostora ter spremembe šolskega sistema. Manj učenja o revolucijah ter več znanja otrok na področju financ ter več gibanja in učenja na prostem.

Ste mlada ženska, polna energije. Kaj vas vsak dan žene naprej – je to vaša družina?

Tako je. Motivacijo in energijo mi daje moja družina, prav tako prijatelji in služba.

Poleg vsakodnevnih obveznosti vam najbrž ne ostaja veliko časa. Pa vendar – kadar si “ukradete” kakšno urico časa samo zase, kaj vas najbolj sprosti?

Najbolj me sprošča hitra hoja, sprehod v gozd ter klepet s prijatelji. V poletnih mesecih pa skok v jezero, reko, bazen ali morje.

Za konec – kako bi nagovorili volivce, da ste prav vi prava oseba, kateri naj zaupajo svoj glas?

Sem odgovorna, komunikativna, proaktivna in odločna oseba. Vedno sem pripravljena na nove izzive in pridobivanje novih znanj in veščin. Cilj moje volilne kampanje je, da bomo skupaj začeli razvijati visoko stopnjo zavesti kot državljansko vrednoto ter da se bodo tudi mladi bolj vključili v samo politično dogajanje. Vsak posameznik se mora zavedati kako pomemben je njegov glas saj lahko le na ta način zavestno pripomoremo k boljšemu jutri. Zato v nedeljo 24.4.2022 obkrožite številko 9.

 

In še hitra igrica izbire – če vas nekdo vpraša, kje se bolj najdete in vam na izbiro ponudi dve možnosti, kaj bi izbrali?

~ Ste “jutranja ptica” ali bolj “nočna ptica”?

Sem jutranja ptica.

~ Ste raje sama ali v družbi?

    Raje sem v družbi.

~ Slovenija ali tujina?

Slovenija.

~ Morje ali hribi?

  Morje.

~ Imate raje kulturne prireditve ali športne dogodke?

Športne dogodke.

~ Iz knjižne police raje izberete poezijo ali romane?

 Romane.

~ Če bi morali izbrati med klasično glasbo  in  narodnozabavno glasbo?

  Izberem narodnozabavno glasbo.

 

Patricija hvala in veliko uspehov pri uresničitvi vaših ciljev!