Glede na to, da je mlajših otrok zadnja leta veliko, so potrebe po mestih v vrtcih precejšnje. Stiska, ko starši nimajo varstva za svoje najmlajše in iščejo pomoč pri starih starših, sosedih in vseh, ki bi popazili na njihove otroke, je zelo obremenjujoča. Tudi v Kisovcu potrebujejo nov vrtec, saj je sedanji vrtec v Kisovcu nefunkcionalen – čeprav je velik, postavljen pa je na poplavnem področju.

Ker se bodo gradila nova stanovanja na Lokah, se je porodila ideja, da bi vrtec vključili v projekt gradnje. Vendar pa bi vključitev vrtca projekt toliko podražilo, da sama gradnja ne bi bila več smiselna, sta se strinjala zagorski župan Matjaž Švagan kot tudi direktor SP Zagorje Gregor Brinjevec.

A to ne pomeni, da novega vrtca v Kisovcu ne bo.  Najbolj ustrezna parcela v Kisovcu je parcela za podjetjem Tevel, kjer bi lahko postavili vrtec v neposredni bližini stanovanjskega bloka. Možnost se že konkretno preučuje, v letu dni pa naj bi se dokončno dogovorili glede odkupa, pripravili občinske prostorske načrte in vso potrebno dokumentacijo.

Nova stanovanja, ki bodo namenjena tudi mladim družinam, potrebujejo ustrezno infrastrukturo in vrtec je del nje. »Najlažje je zgraditi blok, najtežje zagotoviti vso potrebno infrastrukturo« pravi župan Švagan, ki bi si želel za tako velik projekt najti  tudi možnost subvencioniranja.