V podjetju Odelo, mednarodnem dobavitelju svetlobnih sistemov z vodilnimi tehnologijami, razvijajo in proizvajajo sisteme zadnjih luči za avtomobilsko industrijo na desetih lokacijah po vsem svetu. Ena od njih je tudi enota v Preboldu, ki že nekaj časa išče nove sodelavce. Kar nekaj Zasavčanov se je že zaposlilo pri njih, trenutno pa imajo prosta delovna mesta sestavljalca, skladiščnega delavca in operaterja v oddelku elektronike. Firma organizira tudi prevoz na relacijah Hrastnik-Trbovlje-Prebold in Velenje-Šoštanj-Letuš-Prebold.

 

Odelo pa ni edina firma, ki te dni povprašuje po iskalcih zaposlitvah. V Zasavju je trenutno razpisanih 45 prostih delovnih mest. Najbolj iskani profili so s področja zdravstva in nege.

Splošna bolnišnica Trbovlje išče zdravnike – specialista radiologije, zdravnika – specialista anesteziologije in reanimatologije ter pediatra; iščejo tudi srednje in višje medicinske sestre. Razpisana so tudi prosta delovna mesta za učitelje in spremljevalce ter prosto delovno mesto zavarovalnega zastopnika.

Tudi v Zagorju potrebujejo učitelje in mladinskega delavca, pa voznika kamiona, gradbenike, prodajalce,  programerja in CNC operaterja. Zaposlite se lahko kot osebni asistent ali kot pomočnik v domu upokojencev.

V Hrastniku potrebujejo ginekologa in zobozdravnika, pomoč v domu upokojencev, delo dobi delavec v kemični tovarni, monter, čistilec ter pedagog, ki izpolnjuje pogoje za  delo učitelja za dodatno strokovno pomoč v osnovni šoli.