Kljub šolanju na daljavo zagotovljen brezplačen topel obrok

 

Spomladi v času šolanja na daljavo so bili pogosti očitki, da so mnogi otroci zaradi zaprtih šol ostali brez edinega toplega obroka. Sedaj, ko se je situacija s šolanjem na daljavo zaradi epidemije z novim koronavirusom ponovila, pa bodo šole tokrat poleg pouka učencem zagotovile tudi brezplačen topel obrok.

 

Brezplačni topli obrok pripada šolarjem iz družin, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 382,82 €; obrok pripada tudi učencem in dijakom iz rejniških družin. V primeru, da je vaš otrok upravičen do brezplačnega kosila, morate to javiti na vašo šolo.

Za učence trboveljskih osnovnih šol bodo kosila kuhali na Osnovni šoli Trbovlje, zaenkrat bodo dnevno pripravili okrog 60 kosil. V Zagorju bodo kosila pripravljali od srede dalje, saj prijave še zbirajo. Tudi v Hrastniku še zbirajo prijave, danes pa so na Osnovni šoli narodnega heroja Rajka pripravili in razdelili 19 kosil.

V trboveljskih šolah in v šoli v Hrastniku lahko kosilo proti plačilu naročijo tudi tisti starši, ki sicer presegajo 3. dohodkovni razred, le da jim bodo šole kosilo zaračunale po veljavnem ceniku.