Beseda kolesarji dobiva zaradi protestnikov na kolesih zadnje čase skorajda slabšalen pomen. A v Trbovljah so storili korak v pravo smer.
Od torka, 23. junija bo Občina Trbovlje svojim občanom predala v uporabo sistem izposoje električnih koles TRajBi. Sistem bo namenjen Trboveljčankam in Trboveljčanom, pa tudi obiskovalcem Trbovelj, ki si želijo aktivno preživeti dneve oziroma potovati po mestu in bližnji okolici na okolju prijazen način.
V sklopu sistema TRajBi si bodo lahko uporabniki izposodili oziroma vrnili kolesa 24 ur na dan na štirih točkah v Trbovljah –  pri železniški postaji Trbovlje, pri Zavodu za mladino in šport Trbovlje, pri Zdravstvenemu domu Trbovlje in v mestnem parku Trbovlje.
Pred izposojo e-kolesa se bo potrebno registrirati v sistem TRajBi; to lahko storite na terminalu izposoje, prek mobilne aplikacije ali pa osebno na izdajnem mestu, kjer boste tudi prevzeli kartico in številko PIN, podpisali pogodbo in se tako v celoti registrirali v sistem. Ob registraciji bo potrebno predložiti osebni dokument in telefonsko številko ter poravnati letno naročnino, ki znaša 10 evrov. In kje to lahko storite? V Trbovljah v kavarni Zavoda za mladino in šport Trbovlje (kavarna bivšega MCT) ali pa v Knjižnici Toneta Seliškarja.
Sprva si boste e-kolesa lahko izposodili brezplačno, sicer pa bo potrebno plačati izposojevalnino. In sicer prve pol ure uporabe bo vožnja brezplačna, cena vsakih nadaljnjih 30 minut pa bo znašala 0,5 €.
Še to – če boste med prvimi sto uporabniki, ki se bodo registrirali v sistem TRajBi, vas čaka nagrada s promocijsko vsebino.