Knjižnica Zagorje vabi

V Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju se obeta kar nekaj pestrih jesenskih večerov. Prihajajoče dni bo potekalo Srečanje zasavskih vojnih veteranov, lahko pa boste prisluhnili tudi predavanju o drevesih, naslednji teden pa bo pater Karel Geržan spregovoril o brezmejni ljubezni.

SREČANJE ZASAVSKIH VOJNIH VETERANOV:

Danes, 09. oktobra, ob 18.30 bo v knjižnici Zagorje potekalo srečanje zasavskih vojnih veteranov. Lahko si boste ogledali fotografije preteklih spominskih pohodov na trasi Kum – Triglav in poslušali popotniške zgodbe in prigode veteranov. Srečanje organizira Božo Majcen, predsednik Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo.

 

PREDAVANJE O DREVESIH:

V četrtek, 11. oktobra bo ob 18.30 na sporedu predavanje o drevesih. Predaval bo Matjaž Mastnak, ki je strokovnjak arborist in publicist za hortikulturno področje in se v arboretumu ukvarja z drevnino, vrtnicami in vrtnarstvom.  Predstavil nam bo osnovna pravila izbire, saditve in nege dreves.

 

PATER KAREL GERŽAN O BREZMEJNI LJUBEZNI Z JASNIMI MEJAMI:

V torek, 16. oktobra nam bo ob 19. uri spregovoril Karel Geržan, doktor literarnih ved, pisatelj, ljubiteljski arheolog, predvsem pa človek, ki si s tem, ko javno spregovori o naših stiskah, želi pomagati sočloveku. Pater bo spregovoril o še kako potrebnih pravilih pri medsebojnih odnosih, o tem kako je potrebno preveriti ali v sebi nosimo poosebljene meje, ki so potrebne, da se med našim sobivanjem in partnerskim sožitjem ne ranimo navznoter ali navzven.

Vabljeni!

VIR: Knjižnica Zagorje