Vir fotografije: prispevek Nova24 TV na https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/sporocamo-zalostno-vest-umrl-je-upokojeni-ljubljanski-nadskof-metropolit-alojz-uran/?fbclid=IwAR0EW4iIGffA4RjK7UgGPqUguhLwrICmuerW3XcIDUud2Ho5qUF16Im-6f4

“Nisi se izgubil kot zven v tihoto,
nisi odšel v nič in pozabo;
po tebi merim stvarem pomen
in tvojo pesem skušam peti za tabo.”
                              (Tone Pavček)

 

Na dan, ko se kristjani spominjamo Kristusove ljubezni, ki jo je ta izkazal tudi na križu in  je nič ne more ustaviti, se je poslovil upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran.

Ljudem bo ostal v lepem spominu po svoji dobrodušni človeški naravi, vedrim razpoloženjem in lepim glasom. S svojim zgledom, ekstravertnostjo in neumorno voljo je bil eden pomembnih gradnikov slovenske Cerkve.

Sožalje sta nadškofu msgr. dr. Stanislavu Zoretu in Slovenski škofovski konferenci izrekla tudi predsednik republike Borut Pahor in premier Janez Janša. Premier je poudaril, da je Alojzij Uran deloval v dobrobit slovenskega naroda.

76-letni Uran je zadnje tri mesece zaradi bolezni trpel in prestal več operacij. Zaradi epidemije je zadnje dni preživljal v osami in tudi poslovil se je mirno in spokojno.

Pogreb bo zaradi izrednih razmer v ljubljanski stolnici v ožjem družinskem krogu, po končanem stanju epidemije  pa bo za Alojzija Urana opravljena slovesna maša zadušnica v ljubljanski stolnici. 

 

Iskreno sožalje vsem njegovim bližnjim.

Dokler se ne snidemo spet – nekoč, nekje…