Vir fotografije: DPM Trbovlje

Združenje za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija letos že tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva. Od ponedeljka, 17. maja pa do nedelje, 23. maja 2021 se že 22. zapovrstjo praznuje teden prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter predvsem zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Prostovoljci nesebično in srčno podarjajo svoj prosti čas, svoje znanje in energijo za dobrobit soljudi v skupnosti. Pa vendar prostovoljstvo ni le aktivnost, v kateri bi se razdajali. Ljudje za osebno zadovoljstvo potrebujemo občutek, da lahko nekaj naredimo, da smo pri tem uspešni in koristni in prostovoljstvo je aktivnost, kjer lahko vse to tudi dosežemo.

Vir fotografije: DPM Trbovlje

Včeraj, na ta Veseli dan prostovoljstva so v Trbovljah, Hrastniku, Zagorju in še 45 drugih krajih po Sloveniji me 10. in 17. uro prostovoljci delili brezplačni časopis Skozinskoz filantrop. Razdeljenih je bilo okrog 10.000 izvodov. Če ste ga prejeli, boste v njem lahko prebrali prostovoljske zgodbe, spoznate izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije. V Trbovljah so časopis delili prostovoljci DPM Trbovlje.

Morda boste skozi zapise tudi vi našli tisto nekaj, kar vas bo pritegnilo v prostovoljske vrste. Ali se boste odločili delati z mladimi in se pridružili DPM, morda se raje družite s starostniki in bi jim pomagali s prevozi, mogoče vas pritegne pomoč Rdečemu križu ali se boste morda celo pridružili kateremu prostovoljnemu gasilskemu društvu. Vse to in še več je prostovoljstvo, ki je potrebno in dobrodošlo tudi v Zasavju.