Zasavci in mnogi drugi so »superjunaku« Primožu Rogliču v domačem Zagorju pripravili veličasten sprejem, ki si ga lahko zasluži tak izjemen športnik.

Zagledal se je na srebrniku!

Kljub neznosni vročini v Zagorju, ni bilo nikogar, ki bi izgledal utrujen zaradi nje. Zbrana velika množica oboževalcev je Primoža bučno spremljala ves čas »dogodka leta« na zagorski ploščadi. Bil je deležen velike pozornosti tudi s strani zagorskega župana Švagana, ki mu je ob tej priložnosti izročil srebrnik s podobo dobitnika samega.

Primožu podpora veliko pomeni.

Mladi in skromni junak se je spraševal, kako si je zaslužil vse to, ob tem pa še dodal, da mu podpora najbližjih, prijateljev in oboževalcev veliko pomeni, še posebej na samih dirkah, ko med kolesarjenjem sliši »domačo« vzpodbudo.

UCI lestvica

Primož Roglič je tudi najbolje uvrščeni slovenski kolesar na mednarodni lestvici. Zbranih ima 1697 točk in je trenutno na 23. mestu. Slovenija pa je tudi po njegovi zaslugi uvrščena visoko, in sicer na 14. mestu.

Ob tej priložnosti tudi v uredništvu Naše Zasavje iskreno čestitamo »super Zasavcu« Primožu za ta uspeh in mu želimo še veliko novih.