Knjižnica je pripravljena na pričetek gradnje. V marcu bodo namreč le pričeli z vgradnjo dvigala v objekt Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje.

Investitor 150 tisoč evrov vrednega projekta je Občina Trbovlje, manjši delež pa bo pokrilo Ministrstvo za obrambo, ki ima med drugimi v tej stavbi tudi svoje prostore. Dvigalo v stavbi na Ulici 1.junija 19 pa ne bo namenjeno le uporabnikom knjižnice, pač pa tudi strankam Zavoda za zaposlovanje in drugim.

Dela, ki se bodo pričeli prvi teden v marcu naj bi zaključili do junija. Knjižnica bo v času del nemoteno odprta, prilagojeno bo le delovanje čitalnice.

Knjižničarke in knjižničarji Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje se dvigala zelo veselijo, saj bo dostop do storitev in dogajanja na mladinskem oddelku knjižnice omogočen vsem. Umeščenost oddelka v prvo nadstropje je namreč doslej dostop onemogočala ne le vsem gibalno oviranim osebam, pač pa tudi staršem z otroškimi vozički, ki so bili s svojimi malčki tisti, ki jim je oddelek za mladino namenjen.