Nove avtobusne linije iz Gabrovke in Vač v Litijo v 2018

Občina Litija v sodelovanju s Slovenskimi železnicami in Ministrstvom za infrastrukturo s 1. januarjem 2018 uvaja javni linijski prevoz potnikov na relacijah Gabrovka-Litija in Vače-Litija ter v obratnih smereh.

Nove linije poskusno za eno leto

Prevoz se uvaja poskusno, predvidoma za obdobje enega leta, poročajo z občine Litija. Prevoze bosta izvajala podizvajalca koncesionarja Dren Trade na liji Vače in Sandi Tours na liniji Gabrovka. Dokončni pogoji glede postajališč in voznih redov pa bodo znani do konca leta 2017.

VAČE

Izredno cenovno ugodni prevozi

Omenjeni prevoz bo subvencionirala Občina Litija, zato bo cenovno ugoden za potnike. Koristili ga bodo v prvi vrsti lahko osnovnošolci, dijaki Gimnazije Litija in drugih srednjih šol, študenti, zaposleni, oskrbovanci VDC ter vsi ostali občani.

GABROVKA

 

»Dolgo je že želja krajanov Gabrovke in Vač ter tudi ostalih krajev, še posebej so mi večkrat izrazili željo po javnem avtobusnem prevozu krajani s Hotiča, Zgornjega Loga, Brega in Tenetiš. Mnogo je mladih, ki dnevno prihajajo na vlak v Litijo pa tudi starejših, ki se več ne vozijo z osebnim avtomobilom in sedaj bo njihova želja uslišana,« je oktobra za naš portal izjavil litijski podžupan Boris Doblekar. Na naše vprašanje kolikokrat na dan so bo mogoče peljati na novih linijah je odgovoril: »O tem, kolikokrat in ob katerih urah se še usklajujemo, po vsej verjetnosti pa bo to trikrat dopoldan in trikrat popoldan, ob zgodnjih jutranjih urah ter zgodnje popoldanskih,« zaključuje. Pojasni še: »Tudi v Celostni prometni strategiji občine Litija, ki smo jo na občini izdelali letos, je bil ob trajnostnem in ekološkem prometu mnogokrat poudarjen tudi dodatni javni prevoz, kar pa sedaj tudi počasi uresničujemo

Na občini si želijo čim več uporabnikov

Sedaj je mesec december in sta že objavljena tudi vozna reda za obe liniji pa dodaja: »Vozna reda se lahko še malenkostno spremenita oziroma dopolnita, poleg tega pa bomo na občini budno spremljali zasedenost avtobusov in morebitni dodatni izkazan interes uporabnikov.« Podžupan še doda, da si na občini zelo želijo, da bodo linije dobro sprejete in čim več uporabnikov. Vse pa je odvisno tudi od promocije in v Našem Zasavju smo se takoj odzvali ter poročamo o pomembni noviteti litijske občine.