Število okuženih s koronavirusom še vedno narašča. Včeraj je bilo od 1250 opravljenih testov pozitivnih 13 oseb. Skupaj je v Sloveniji 1317 okuženih z virusom SARS – CoV-2.

Do vključno 17.4.2020 je za posledicami COVID -19 umrlo 62 ljudi – 32 žensk in 30 moških. Včeraj so umrle 4 osebe. 36 ljudi, ki so bitko z boleznijo izgubili, je bilo starejših od 85 let.

 

V zasavski statistični regiji imamo potrjenih 30 primerov COVID-19.

število okuženih v zadnjih 14 dneh število okuženih skupaj
Hrastnik 1 6
Litija 3 15
Trbovlje 4 4
Zagorje 3 5
SKUPAJ 11 30

 

V Evropi je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije okuženih 1 050 871 oseb,
93 480 jih je umrlo. Tovrstna epidemija bo pustila posledice v življenju tako celotne družbe kot posameznikov. O skladih, iz katerih bodo države črpala sredstva za boj proti COVID-19 in o dodatnih sredstvih namenjenih za zdravstvene sisteme, so se na aprilskem zasedanju odločali evropski poslanci. Poleg zakonodajnih poročil so odločali tudi o resoluciji Evropskega parlamenta o usklajenem ukrepanju EU v povezavi s pandemijo COVID-19.

Evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS), ki meni, da je čas za odločne ukrepe in ne za politično obračunavanje,  je ob glasovanju povedala: »V tem trenutku EU skupaj in vsaka država članica posebej potrebuje hiter in učinkovit odziv, ki bo reševal življenja, varoval naše zdravje, zagotovil gospodarsko preživetje in obvaroval socialni položaj ljudi. Podprla sem vse zakonodajne ukrepe Evropske komisije in Evropskega parlamenta, ki zasledujejo ta cilj.«

Res je čas, ko moramo biti strpni in storiti vse, da bomo ostali zdravi. Na situacijo je potrebno gledati objektivno in misliti na dobro širše populacije, ne le vsakega posameznika. Pozabiti je potrebno na politično prepričanje in delovati za skupno dobro slovenskega naroda. Življenjski stil se res spreminja, ampak še vedno imamo tisto, kar šteje največ in to je ŽIVLJENJE!