Do polnoči 25. 3. 2020 je bilo v Sloveniji opravljenih 17.294 testiranj na virus SARS-Cov-19, od tega je bilo 577  testov pozitivnih

Vir grafa: spletna stran NIJZ https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19

Po epidemioloških podatkih gre za 562 obolelih oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, dve osebi pa sta testiranje opravili v tujini. Pet od teh oseb je žal bitko z boleznijo COVID-19 že izgubilo.

Največ potrjenih okužb imajo v osrednjeslovenski regiji (196 oseb), od tega jih je 123 iz Ljubljane.

Narašča pa tudi število potrjenih testov iz Zasavja – med temi 562 obolelimi ljudmi sta po ena oseba iz Zagorja ob Savi in ena iz Šmartnega pri Litiji, tri osebe iz Hrastnika in 6 oseb iz Litije.

V medije je pricurljala tudi vest, da naj bi bil nekdo okužen tudi v trboveljski bolnišnici. Direktorica SBT je potrdila, da je s koronavirusom okužen diplomirani zdravstvenik, ki je opravljal delo v internistični ambulanti in prihaja iz celjskega konca. Trenutno je zdravstvenik v samoizolaciji, kot sta v samoizolaciji tudi zdravnica in medicinska sestra, ki sta delali z okuženim. V bolnišnici so v skladu s pravili odvzeli brise še ostalim zaposlenim, a so bili na srečo vsi negativni.