Košarkaši v Tokio, Roglič domov

Letošnje poletje bo res dolgo in vroče, pa ne le zaradi temperatur, pač pa tudi zaradi vseh športnih dogodkov, ki nam sledijo v prihodnjih dneh.

Včerajšnji košarkaški dvoboj je prinesel veliko užitkov ob gledanju dobre igre, predvsem pa veliko veselja ob končnem rezultatu. Slovenija je v kvalifikacijah za olimpijske igre v tekmi z Litvo zmagala z rezultatom 96 : 85. Po pričakovanjih je zopet blestel naš zlati deček Luka Dončič, ki je k zmagi pripomogel z 31 točkami, 11 skoki in 14 asistencami. K zmagovitemu rezultati so svoj delež dodali še Čančar z 18 točkami, Blažič s 16, Tobey 13, Dragić 9 ter Prepelič s 7 točkami. Slovenci bomo tako prvič v zgodovini nastopili na olimpijskih igrah.

Slovenci bodo v Tokiu nastopili v skupini C skupaj s Španijo, Argentino in Japonsko. Prva tekma našo reprezentanco čaka 26. julija proti Argentini, 29. julija se bodo pomerili z domačini, 1. avgusta pa z aktualnimi svetovnimi prvaki – Španci.

Vir fotografije: FB stran Primož Roglič

Žal pa veselje ob zmagi na košarkaškem podiju malce zavre novica, ki prihaja iz Francije – naš kolesarski šampion Primož Roglič se je skupaj s svojo ekipo Jumbo-Visma odločil, da zapusti Tour de France. Po nesrečnem padcu v tretji etapi Dirke po Franciji je Roglič nadaljeval dirko s hudimi poškodbami, gorske etape pa so terjale svoj davek. Tekmo zapušča z obžalovanjem, a trdnim ciljem, da čimprej okreva in se udeleži nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu, če mu bo zdravstveno stanje to omogočalo.

Na Touru pa slovenske barve še vedno – in to zelo uspešno – zastopa Tadej Pogačar, ki v skupnem seštevku vodi, poleg rumene majice pa je letos spet oblekel belo majico kot najboljši mladi biciklist.