Prvo nedeljo v juniju se, kot je v navadi že 21 let srečujemo pohodniki, pred vsem tudi iz Zasavja, na Polšniku na pohodu OD CERKVICE DO CERKVICE. Tudi letos so nam organizatorji pripravili bogat program, ki nas bo navduševal po poti. Sooblikovali so ga v okviru projekta ŽUPANOVIZIJA, letos z občino Dobrova-Polhov Gradec!

 

 

NEDELJA, 4. JUNIJ 2017! Start ob 9. uri!

Zbor pohodnikov od 8.30 – 9.00 v centru Polšnika, pri župnišču. Kot vedno z jutranjo pogostitvijo z domačimi dobrotami, kavico ali čajem. Zapeli nam bodo domači pevci: Moški pevski zbor Polšnik ter Ljudske pevke in godci!

Ostrež: Kvartet pihal GŠ Emil Adamič Dobrova

Stranski vrh: Godba Dobrova – Polhov Gradec

Glinjek: sv. maša v naravi ob 13. uri, mašuje gospod župnik Miro Šlibar, prepeva Mešani pevski zbor Dobrova

Koprivnik: zaključna prireditev ob 14. uri z Ansamblom Bitenc in Folklorno skupino Grof Blagaj Polhov Gradec! (pod šotorom)

POT NEZAHTEVNA, DOLGA 12 KILOMETROV

Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije, dolga je 12 km. Priporočajo dobro obutev. Vsak prijavljen pohodnik prejme pohodniško izkaznico, obesek, bon za kosilo, jutranjo kavico ali čaj ter domače dobrote in je vključen v nagradno žrebanje na zaključni prireditvi.

Trasa pohoda

Prijavnina znaša za odrasle 8 evrov, za otroke 4 evre.

Za vse dodatne informacije lahko pišete organizatorju  na [email protected] ali na tel. 041-992-143.

TUKAJ SI LAHKO OGLEDATE PROMOCIJSKI SPOT NAŠEGA POHODA:

Uredništvo Našega Zasavja vsem, ki se boste udeležili pohoda, želimo lahek in varen korak ter obilo užitkov pri ogledu cerkvic ob bogatem kulturnem programu v prelepem Zasavskem hribovju okrog Polšnika.

 

N.Z.