Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana, kamor spadajo tudi zasavski policisti

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 156 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 3 vlome in 1 poškodovanja tuje stvari.

vir: iStock

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem CPP so zasegli 2 vozili. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju Zasavja v zadnjih 24ih urah zraven ostalih dogodkov obravnavali še:

Policisti so sprejeli prijavo občana za tatvino mobilnega telefona, ki je bila izvršena na območju Trbovelj.

Policisti so pri rednem delu na terenu občanu zasegli snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zasežene snovi, sledi ustrezen ukrep.

V večernem času so policisti prejeli prijavo za kaznivo dejanje grožnje. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper osumljenca kazenska ovadba.

Policisti so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, in sicer zaradi nedostojnega vedenja občana v gostinskem lokalu. Izdan mu je bil plačilni nalog.