Pred katastrofalnim petkom, ki je poplavljal po Sloveniji, so minuli teden policisti na območju Zasavje poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek so  občanu zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve, bo zoper kršitelja izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V sredo so v jutranjem času obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na relaciji Prebold – Trbovlje, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je oplazil nasproti vozeče vozilo. A to ni bil edini prekršek – voznik je namreč vozil po cesti, kjer je promet za tovrstno vozil prepovedana. Policisti zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V četrtek je na regionalni cesti v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče med osebnima avtomobiloma. Povzročitelj je zaradi neustrezne varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki je zavijal levo in pri tem čakal na prednost. Na vozilih je nastala materialna škoda v višini 4000 EUR, udeleženec pa je utrpel lahke telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

V ponedeljek se je na lokalni cesti pri Krištandolu zgodila prometna nesreča z samoudeležbo voznika mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se pri tem lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri motoristu pokazal vrednost 1.03 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V sredo so bili policisti obveščeni  o roparski tatvini, ki je bila izvršena prejšnji dan v okolici Hrastnika. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.  S kraja sta se storilca v družbi še dveh oseb odpeljala z avtom znamke Renault  sive barve. To jim je skušal preprečiti mož oškodovanke, storilci pa so kljub temu pobegnili. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Opis storilcev: štirje mlajši moški, vsi so nosili kirurške maske, vsi manjše rasti, eden od njih je bil oblečen v svetlo modre jeans hlače in bele športne copate. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z samoudeležbo voznika tovornega vozila, v kateri je nastala materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Posredovali so tudi v primeru kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V naselju Dole pri Litiji so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, o čemer pa še zbirajo obvestila.

V torek so obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo divjadi.

Na območju Podkuma so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, o tem pa še zbirajo obvestila.

Prav tako še zbirajo obvestila o zlorabi bančne kartice, ki je bila prijavljena v sredo.

V četrtek so v Litiji pri kontroli prometa ustavili voznika, ki mu je bil odrejen  preizkus z alkotestom; rezultat je pokazal 0.75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili policisti obveščeni o požaru objekta na območju Čolnišč. V požaru je nastala premoženjska škoda, požar pa se zaradi posredovanja gasilcev ni razširil na stanovanjski objekt. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V torek v jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Izlak.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje goljufije, pri čemer je neznani storilec z lažnim prikazovanjem spletnega oglasa zavedel oškodovanko, ki je neznancu plačala rezervacijo za dopust. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

Na območju Zagorja je bil najden avtomobilski ključ znamke Renault s črnim usnjenim obeskom, ki se hrani na policijski postaji.

Obravnavali pa so tudi kaznivo dejanje Ponarejanje listin, ki je bilo storjeno na območju Kopra. Zadeva bo odstopljena na krajevno pristojno enoto.

V kroniko so zapisali tudi najdbo gotovine, ki jo je občanka našla v reži bankomata.

Intervenirali so na območju Kisovca, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru.  Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V  jutranjem času pa so policisti obravnavali prometno nesrečo na območju Trojan v kateri je voznik poškodoval pnevmatiko in platišče zaradi poškodovanega jaška. Poškodovani jašek so zavarovali delavci CGP.