Policisti v Zasavju so ta teden poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarja iz vozila na območju Izlak. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– v torek so obravnavali trčenje v divjad na Izlakah.
– zgodila se je tudi prometna nesreča s pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
– obravnavani sta bili tudi dve kršitvi javnega reda in miru v Zagorju. V enem primeru bodo policisti po vseh zbranih obvestilih izvedli prekrškovni postopek, v drugem primeru pa policisti v primeru prijave kršitve z glasno glasbo le-te na kraju niso ugotovili.
– v sredo so bili obveščeni o kaznivem dejanju spletne goljufije. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek je bil najden denar na bankomatu v Zagorju; policisti so napisali zapisnik in denar začasno zasegli, dokler ne bo vrnjen lastniku. 

PP Litija:
– v ponedeljek so obravnavali tatvino v Litiji. Sledi zbiranje obvestil.
– popoldan so bili obveščeni o odkritem ponarejenem bankovcu v banki. Bankovec za 200 EUR je bil zasežen in bo poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil.
–  v naselju Sava so obravnavali grožnje. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Bogenšperk – Šmartno pri Litiji.
– v torek so bili obveščeni o poskusu tatvine. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo zvečer so obravnavali nasilje v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.
– v četrtek so bili obveščeni o ugrizu psa v Jevnici. Ugotovljeno je bilo, da je pes ugriznil drugega psa in ga poškodoval. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog.
– zjutraj so v naselju Litija obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je bilo udeležencema izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek so bili obveščeni o kaznivem dejanju neupravičenega prisluškovanja in zvočnega snemanja. Sledi zbiranje obvestil.  
– zvečer so pri kontroli prometa ustavili voznika, ki ni uporabljal varnostnega pasu, v postopku pa je alkotest pokazal tudi prisotnost alkohola (0,62 mg/l). Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in  odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.
– zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Hrastniku, kjer je bil kršiteljici izdan plačilni nalog.      
– v torek popoldan so obravnavali spletno goljufijo z zlorabo spletnega bančništva. Nastalo je nekaj preko 5000 evrov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo so obravnavali nasilje v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.
– obveščeni so bili o tatvini v trgovini v Hrastniku. Zoper storilko sledi kazenska ovadba.
– občanu so zasegli rastlino konopljo visoko okoli 90 cm. Po opravljeni analizi sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– zvečer so imeli v postopku voznika, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal rezultat 0.50 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v četrtek ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Izdan je bil plačilni nalog.
– izvedli so postopek z voznikom neregistriranega osebnega avtomobila, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,06 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, kršitelju pa je bil zaseženo tudi vozilo.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek v dopoldanskem času se je na parkirišču v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila. Pri tem je nastala le materialna škoda. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.
– v torek so intervenirali v Trbovljah, kjer je občan po telefonu grozil drugemu in mu poškodoval vrata na stanovanjskem objektu. Sledi zbiranje obvestil
– v sredo so bili obveščeni, da je oškodovanec  v gostinskem lokalu v Trbovljah pozabil mobilni telefon, katerega si je neznanec protipravno prilastil. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek so bili obveščeni o nedostojnem vedenju občanke. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Trbovljah. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek.