Vir fotografije: Karate klub Trbovlje

Ta teden bo pomemben za slovenske karateiste. V sredo, 9. junija 2021, se namreč šesterica slovenskih reprezentantov odpravlja v Pariz na kvalifikacijski olimpijski turnir, kjer se bodo delila zadnja prosta mesta za udeležbo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah.

Med njimi je tudi članica zasavskega Karate kluba Trbovlje, Hrastničanka Barbara Haberl, ki bo vozovnico za Tokio napadala v kategoriji športnih borb do 55 kilogramov.

Kvalifikacijski turnir  v Parizu bo potekal od petka do nedelje in na njem se bo pomerilo  494 tekmovalk in tekmovalcev iz 98 držav. Na olimpijske igre se bodo uvrstili le prvi trije v posameznih težnostih kategorijah. V Barbarini kategoriji, ki bo na sporedu v petek, 11. junija, bo nastopilo 59 tekmovalk iz 59 držav, saj posamezno državo lahko zastopa samo en predstavnik. Na olimpijskih igrah bodo pri karateju namesto petih težnostih kategorij na programu iger tri, združujejo se po dve najlažji in najtežji kategoriji. V Tokiu se bodo karateisti predstavili v osmih kategorijah (4 ženske in 4 moške kategorije), od tega šest v športnih borbah in dve v katah.

Bodimo v mislih vsi v Parizu z Barbaro, da ji bo uspelo doseči dolgoletne želje in sanje milijone karateistov po vsem svetu, in sicer da postane tako ona osebno kot tudi njen klub in celotna Slovenija del olimpijske zgodbe.

Srečno, Barbara!