Lej ga, pol’caja!

Poletni meseci na ceste praviloma privabijo več motoristov, visoke temperature pa lahko vplivajo na zbranost in stopnjo utrujenosti pri vožnji motorja. Motorist mora biti vsak trenutek vožnje pozoren na več stvari sočasno; poleg poznavanja motorja in upoštevanja cestno prometnih pravil  mora biti tudi zelo dobro spreten in psihofizično pripravljen.

 

Da bi se ljubitelji jeklenih konjičkov varno zapeljali z motorjem v poletje, policisti začenjajo s preventivno akcijo za večjo varnost motoristov.

Akcija bo potekala  do  12.  julija  2020, policisti pa bodo v tem času izvajali poostren nadzor predvsem na tistih relacijah, ki so pri motoristih že tradicionalno bolj priljubljene, a zanje ponekod predstavljajo tudi nevarnost.

Namen akcije je osveščati motoriste   in  mopediste  o  odgovorni  in  preudarni  vožnji,  osveščati jih o pomenu samozaščitnega  vedenja v prometu ter jih opozoriti, da je prilagajanje svojih  motorističnih izkušenj razmeram na cesti nujno potrebno, da ne bi o njih pisali v črni kroniki.