Vir fotografije: spletna stran Občine Hrastnik
Občina Hrastnik je sodelovala v velikem projektu – Miss Slovenia for Miss World (Official). Skupaj s KRC Hrastnik, Mladinskim centrom Hrastnik in Društvom kmečkih žena Hrastnik so v soboto 20. februarja izvedli kulinarično delavnico zasavskih jedi s finalistkami za Miss Slovenije.
Dekleta so bila razdeljena v tri skupine in vsaka skupina je pripravljala eno od tradicionalnih zasavskih jedi –  prva skupina je v Kulturnem domu Dol v Dolu pri Hrastniku pod vodstvom Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik pripravlja tradicionalni grenadirmarš, druga skupina je skupaj s kuharskim mojstrom Brankom Podmenikom v Mladinskem centru Hrastnik pripravljala jed hrastniških rudarjev – funšterc, tretja skupina finalistk Miss Slovenije 2020 pa je pod mentorstvom kuharja Mitje Pajnkiherja v kuhinji OŠ NHR Hrastnik iz krompirja, moke in jajc pripravila krumpantoč.
Dekleta so se v kraju, kjer bo čez nekaj mesecev potekala finalna prireditev Miss Slovenia for Miss World, veliko naučila o kulinarični zgodovini Zasavja in pripravi tradicionalnih zasavskih jedi. S svojim delom pa jim ni minilo še eno sobotno dopoldne, ampak so s svojim delom polepšale dan tudi 16 socialno ogroženim hrastniškim gospodinjstvom – zanje so namreč pripravili 32 porcij jedi, jim dodali še posvetilo in jedi dostavili na dom.