Društvo Tandem Zagorje bo v okviru letošnjega ozaveščevalno-humanitarnega projekta Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, ki ga pripravljajo petič, skupaj s partnerji do srede aprila prihodnje leto dobrodelno zbiralo odpadne plastenke. Z izkupičkom bo sofinanciralo nakup preme za novomeško bolnišnico.

Iz splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da bo društvo Tandem Zagorje omenjeni izkupiček namenilo sofinanciranju nakupa monitorja za nadzor vitalnih funkcij novorojenčkov na njihovem ginekološko-porodniškem oddelku.

V projektu sodelujejo slovenske šole in vrtci, k sodelovanju so povabili tudi ustanove, podjetja, obrtnike in gospodinjstva. “Več odpadnih plastenk, kot bo zbranih, višji bo znesek od njihove prodaje, ki ga bo podjetje Dinos, v sklopu katerega deluje embalažna shema Unirec, namenilo sofinanciranju projekta,” so opozorili.

Letošnje zbiranje so začeli pred približno mesecem dni, pretekla leta pa so letno zbrali od 11 do 17 ton plastenk

Zbirajo sicer izključno plastenke pijač in vode z oznako PET ali s številko 01, med te pa ne sodijo t. i. bele plastenke za mlečne izdelke. Zbrane odpadne plastenke morajo zbiratelji sami dostaviti Dinosu, najkasneje do 22. aprila prihodnje leto. Plastenke so lahko stisnjene in zaprte s pokrovčkom, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

 

vir: večer.si

Društvo za enake možnosti in celostni razvoj Tandem Zagorje omenjeni projekt pripravlja skupaj s partnerji, z embalažno shemo Dinos Unirec, s programom Ekošola, z Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja. Podpirajo ga lokalna komunalna podjetja.

 

 

vir: STA