Lidl Slovenija trboveljski porodnišnici podaril grelno gnezdece

Vsako rojstvo je enkratno in nepozabno, sploh če gre za rojstvo tvojega otroka. Nekateri starši imajo porod svojih otrok v lepem spominu, drugi pa se spominjajo strahu, v katerih so preživeli prve dni svojih sončkov, sploh če so bili le-ti rojeni prezgodaj. Zato je pomembno, da bodoče mamice zaupajo porodnišnici, v kateri so se odločile stopiti na tako pomembno pot, kot je starševstvo. In zaupanje je lahko toliko bolj močno, če je porodnišnica tudi tehnično pripravljena na situacije kot so rojstva nedonošenčkov.

Od včeraj dalje je trboveljska porodnišnica bogatejša za grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Gnezdece je donacija podjetja Lidl Slovenija, ki je ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenil nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo slovenskim porodnišnicam.

Nedonošenčki za prilagajanje na zunanje življenje pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo, saj omogoča varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

V Trbovljah so se Lidlove donacije zelo razveselili.  Direktor bolnišnice Metod Kurent je ob predaji izpostavil: »Zelo smo veseli vsakršne donacije, ki jo prejmemo, seveda tudi donacije grelnega gnezdeca, ki smo ga prejeli danes. Vsak takšen dogodek pripomore k prepoznavnosti naše porodnišnice, ki je sicer med manjšimi, vendar je ravno to naša prednost – osebje se res lahko posveti vsakemu novorojenčku in vsaki mamici, da se v najobčutljivejših trenutkih počutita varno in udobno. Zelo smo ponosni tudi na naše zaposlene na ginekološko-porodnem oddelku, veselimo pa se skorajšnje prenove oddelka, ki bo pomenila še boljše pogoje za porodnice, novorojenčke in tudi za naše zaposlene.«

Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je prijetno zaokrožila še podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

 

Foto: Za Lidl Slovenija MP Produkcija