Litijani so ponosni na kar štiri svetovne prvake, ki prihajajo iz njihove občine. Vsi štirje so lovorike osvoji v lanskem letu. Vsi štirje so bili med drugim deležni tudi osrednje pozornosti na občinskem novoletnem sprejemu.

Poglejmo kdo so litijski junaki lanskega leta

Dušan Hauptman

Dušan Hauptman je na svetovnem prvenstvu v Montecatiniju v italijanski Toskani z ekipo 55+ postal svetovni veteranski, v vseh starostnih skupinah je tekmovalo 350 ekip.

Tone Vrhovec

Tone Vrhovec je v ZDA osvojil kar dva naslova iz borilne veščine brazilski jiu-jitsu, postal je svetovni prvak v kategoriji open in svetovni prvak v kategoriji veteranov od 82 do 88 kg. Župan se je vsem štirim zahvalil za njihove športne uspehe ter hkrati tudi izredno promocijo občine Litija in jim izročil  spominske vaške situle.

Matej Lovše

Matej Lovše je na kolesarski dirki v kronometru v Franciji,  kot kolesar Kolesarskega kluba Tuš team osvojil naslov svetovnega amaterskega prvaka, ter postal podprvak v cestni dirki.

Matic Šifrer

Matic Šifrer, član karate kluba KENSEI je postal svetovni prvak v disciplini KATA EKIPNO, s še dvema drugima reprezentantoma, na svetovnem prvenstvu v Montecatini Terme v Italiji;

foto: arhiv Občina Litija

Na novoletnem sprejemu so od Občine prejeli spominske vaške situle v zahvalo za njihove športne uspehe ter hkrati tudi za izredno promocijo občine Litija.

Z izjemo Matica Šifrerja, so bili svetovni prvaki tudi gostje pogovornega večera Približevanja v Kulturnem centru v Litiji, kjer so vsi trije izpostavili in poudarili, da uspeh ne pride sam od sebe in čez noč, ampak, da je potrebno veliko odrekanja in intenzivnega treninga ter močne volje in discipline.

foto: Boris Doblekar