LITIJA KOLESARI in MI Z NJO

Vir fotografije: FB stran Občine Litija
V nedeljo, 18. junija ob 11. uri v Litiji pripravljajo še en športni dogodek.
Slavnostno bodo otvorili kolesarsko pot od Litije do naselja Pogonik in s tem zaključili projekt ureditve kolesarske poti do naselja Pogonik, ki ga sofinancira Ministrstvo za infrastrukturo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, izvaja pa Občina Litija.
Dan kolesarjenja imenovan LITIJA KOLESARI, je namenjen vsem ljubiteljem kolesarjenja, trasa pa bo potekala po novi kolesarski poti.
Štart kolesarjenja je predviden ob 11. uri na Pumptrack-u v Litiji, potrebno pa se je predhodno prijaviti (ali na spletni povezavi https://www.litijskitempomat.si/dogodek/litija-kolesari/  ali pa v nedeljo, na dan dogodka, vendar najkasneje do 10.30 ure. Prijavnina je BREZPLAČNA.
Ker so organizatorji predvideli, da bi se na kolesarski izziv podali kolesarji različnih zmožnosti, so za vas pripravili dve kolesarski trasi:
Družinsko traso(Litija-Kresnice-Litija) – dolžina trase je 20 km in.
Rekreativno traso – dolžina trase je 53 km.
Na štartno-ciljnem prostoru bo organiziran dobrodelni piknik za vse udeležence. Hrana za kolesarje bo na voljo BREZPLAČNO, poskrbljeno pa bo tudi za ostale obiskovalce piknika, kjer bodo lahko brezplačno pogostitev nagradili z dobrodelnimi prispevki. Dobrodelni prispevki se bodo zbirali za nakup športnih rekvizitov na prostem, ki bodo našli svoje mesto v Pumptrack parku.
Vabljeni na kolesarski praznik v Litiji!