V petek, okoli 12. ure je na območju Litije neznanec pristopil do stanovanjske hiše in s pretvezo, da bo opravljal gradbena dela na cesti, izvabil oškodovanko iz hiše in jo s pogovorom zamotil. Med tem je drug storilec vstopil v hišo, jo preiskal in odtujil nekaj sto evrov gotovine. S kraja sta se nato odpeljala s sivim osebnim vozilom, ki je bilo parkirano v bližini. Opis storilca: moški star okoli 50 let, visok okoli 175 cm, srednje postave, črnih las, oblečen je bil v temne strgane hlače in temno majico s kratkimi rokavi. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policija svetuje, da imejte nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabite v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje oziroma izvajalce raznih del ipd., policija svetuje, da vedno zahtevate na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem bodite pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako pokličite policijo, če zaznate pojav neznanih oseb in vozil in se vam njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želite ostati anonimni, pa lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200.