Policisti  so v preteklih dneh pri dveh osumljencih zasegli večjo količino konoplje. Pri  enem od osumljencev so po preiskavi vozila odredili hišno preiskavo, med katero so odkrili ograjen prostor za gojenje. Osumljenec številka dve pa je imel pri sebi tudi vrečke mefedrona. Oba osumljenca sta bila zaradi utemeljenih sumov kaznivega dejanja privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. 

vir: PU Ljubljana

V petek zvečer so policisti s PP Šiška pri kontroli vozniku zasegli približno 300 g prepovedane droge konoplje rastline in 2750 evrov gotovine. Policisti so vozilo in predmete zasegli, 33-letniku pa odvzeli prostost ter v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu prebivanja v okolici Ljubljane ter preiskavo vozila. Pri hišni preiskavi so odkrili ograjen prostor za gojenje konoplje. pripomočke za gojenje in približno 1 kg konoplje, pri preiskavi  vozila pa še dodatnih 4000 evrov gotovine.

V soboto zvečer so prav tako policisti PP Šiška na Litostrojski cesti odvzeli prostost 23-letnemu Ljubljančanu, ki je imel v posesti prepovedano drogo, in sicer 13 samo zapiralnih vrečk konoplje in 15 samozapiralnih vrečk mefedrona, namenjene za nadaljnjo prodajo. Na podlagi odredbe sodišča je bila tudi  opravljena hišna preiskava na naslovu prijavljenega bivališča, kjer pa prepovedanih predmetov niso našli.

Oba osumljenca sta v preteklosti že bila v preteklosti obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.