Vseslovenska humanitarna akcija bo tudi letos potekala v občini Litija. Namen akcije je, da namesto cvetja in sveč, v zameno za prostovoljni prispevek, na svoje grobove odnesete zastavice sočutja, ter na tak način prispevate največ kar lahko – nekomu rešite ali olajšate življenje.

Manj onesnaževanja okolja

Akcija je tudi okoljsko naravnana, saj se močno zmanjša onesnaževanje s kupi dogorelih sveč, ki gredo potem na odpade. Z zbranimi sredstvi oziroma prostovoljnimi prispevki, ki jih organizator – občina Litija pridobi na ta način, se vsako leto omogoči nakup nečesa, kar potrebujejo ljudje – občani. Z akcijo so lani kupili kar nekaj terapevtskih pripomočkov  za otroke s posebnimi potrebami Osnovne šole Litija – Podružnica s prilagojenim programom.

Letos sredstva za nakup opreme za VDC Litija

Letošnja akcija pa je namenjena nakupu nujno potrebne opreme za skoraj odprti varstveno delovni center v Litiji. Svoja vrata bo odprl z novim letom in sicer v Medgeneracijskem središču Šmelc. Tega se veselijo pred vsem litijski varovanci, ki se morajo vsakodnevno voziti v Zagorje.

Akcijo so na občini že predstavili vsem zainteresiranim, pred vsem tudi društvom in različnim organizacijam, ki delujejo na območju litijske občine.

Občina išče prostovoljce

Seveda pa bodo za izvedbo akcije potrebovali kar lepo število prostovoljcev, ki bodo na stojnicah pred pokopališči promovirali dobrodelno akcijo. Če morda še ne veste, kako poteka, bodite pozorni na aktiviste, ki vam bodo ponudili prav posebno zastavico, ki jo dobite ob darovanju dobrovoljnega prispevka. Zastavico potem zapičite v zemljo na grobu ali jo kako drugače namestite na vidno mesto groba.