Med najboljšimi na svetu Zasavčanka Urša Haberl

Prihodnji teden od 16. do 21. novembra 2021 bo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih potekalo Svetovno prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju.

V posamezni kategoriji lahko državo zastopa samo en tekmovalec, tako da se bodo med seboj pomerili le najboljši karateisti sveta. Med 1054 tekmovalkami in tekmovalci iz 117 držav bo v Dubaju  nastopilo tudi pet slovenskih tekmovalcev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica zasavskega Karate kluba Trbovlje Urša Haberl, ki bo v kategoriji  športnih borb do 50 kilogramov nastopila v konkurenci še 52 tekmovalk iz prav toliko držav.

Urša bo v svoji kategoriji nastopila v sredo, 17. novembra, nastopila pa bo tudi v ekipnem delu športnih borb, kjer bodo naše reprezentantke stopile na tatami v četrtek, 18. novembra.

Kvalitetni treningi vlivajo slovenskim reprezentantom optimizem pred srečanjem najboljših karateistov sveta.  Navijajmo za Uršo, da se bo dobro odrezala na njenem prvem članskem svetovnem prvenstvu in odlično zastopala slovenski in seveda tudi trboveljski karate.