V Litiji so tudi uradno odprli enoto VDC Zagorje. Naslov prireditve je bil Rastemo skupaj. Direktorica VDC Zagorja dr. Špela Režun je poudarila, da so enoto odprli zaradi potreb uporabnikov, ki so se morali leta voziti iz šmarske in litijske občine k njim v Zagorje.

arhiv: VDC Zagorje

Otvoritev je potekala na lepem zelenem vrtu VDC-ja, med stavbo in reko Savo, ne na strani glavne ceste, katere promet se ni niti malo slišal. Prireditveni prostor so pripravili in ga tudi lepo okrasili uporabniki VDC-ja.

Slavnostna govornica je bila ministrica za delo, družino in socialne zadeve dr. Anja Kopač Mrak. Med mnogimi prisotnimi pa so bili tudi litijski župan Franci Rokavec, podžupan Boris Doblekar in podžupanja Lijana Lovše.

VDC je prejel že tretji certifikat kakovosti E-qalin. V VDC-ju že od leta 2007 deluje sistem stalnih izboljšav in vključenost vseh interesnih skupin in vseskozi skrbijo za kakovostno delovanje institucije.

Kulturni program je bil zelo pester in prisrčen, saj so veliko nastopali prav uporabniki VDC-ja. Prisotne so razveselili s plesom skupaj z otroki bližnjega vrtca Ribica in petjem, ko so zapeli lepe slovenske pesmi ob spremljavi harmoniki Roberta Lazarja. Kot po navadi ob različnih prireditvah pa je s svojim »srčnim« plesom vse prisotne razveselila Marija Pirc, ki je tudi uporabnica VDC-ja, za glasbo pa je poskrbel kitarist Igor Prijatelj iz Glasbene šole Litija. Nastop so imeli tudi učenci podružnice s prilagojenim programom OŠ Litija in pevski zbor Doma Tisje, s spremljavo kitarista Martina Malec.

Smo pa za nekaj besed ob otvoritvi VDC-ja prosili litijskega podžupana in občinskega svetnika Borisa Doblekar. Takole je povedal…