Medijske toplice, ki so v stečaju, bo kupilo celjsko podjetje Global leasing. Tako je namreč odločila ločitvena upnica Nova KBM, pristojno sodišče pa je že soglašalo s prodajno pogodbo, je pred dnevi dejal stečajni upravitelj Medijskih toplic Igor Bončina. Global leasing bo za propadajočo nepremičnino odštel 455.000 evrov, ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice pa je medtem nekaj več kot 909.000 evrov.

 

V zadnjem prodajnem postopku se je za nakup Medijskih toplic zanimalo pet kupcev. Komisija je maja pregledala vse ponudbe in se odločila pozvati vse ponudnike k izboljšanju ponudb. Ponudbo sta izboljšala dva od petih potencialnih kupcev Medijskih toplic. Ločitvena upnica Nova KBM, ki ima v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, pa je takrat navedla, da se bo do konca julija opredelila glede prispelih ponudb.

Ponudbe za nakup Medijskih toplic so oddali: samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču, ljubljanski Bau Projekt in Global leasing. Ta se ukvarja s financiranjem vozil in nepremičnin ter odkupom in prodajo rabljenih vozi.

Medijske toplice, ki se razprostirajo na 24.000 kvadratnih metrov površine in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v klavrnem stanju in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.