Medijske toplice (spet) iščejo kupca

Stečajni upravitelj Medijskih toplic Igor Bončina je prejšnji teden na sodišče ponovno podal predlog za zbiranje nezavezujočih ponudb za prodajo družbe. Novi hipotekarni lastnik toplic, ljubljansko podjetje za upravljanje naložb Alos, se je namreč odločil za nadaljnjo prodajo stečajnega premoženja, je povedal Bončina.

 

Alos ima v lasti priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, ki jih je kupil od hipotekarne upnice Nove KBM. Interes za nakup Medijskih toplic, ki propadajo več kot desetletje, je izkazala Občina Zagorje ob Savi. Kupiti jih želi po zmerni ceni in tamkajšnji občinski svet je župana Matjaža Švagana prejšnji teden pooblastil za začetek pogajanj.

Po Švaganovi oceni so toplice prava sramota za občino, zato so pripravljeni kot morebitni novi lastnik urediti njihov videz, potem pa poiskati investitorja, ki bi poskrbel za obnovo in vsebino.

Za občino bi toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov površine in so bile nekdaj del Poslovnega sistema Zupanc, od leta 2009 pa propadajo in so v zelo slabem stanju, pomenile naložbo za prihodnost.