V soboto, 30. novembra, je v Trbovljah potekal že 47. Mednarodni karate turnir »Trbovlje Open 2019«, ki ima poleg uspešne organizacijske formule tudi eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Letošnjega se je udeležilo 556 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili 733 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prihajali iz 88 klubov iz 11 držav.

 

Na uradni otvoritvi turnirja so vse prisotne pozdravili podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik, predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin in predsednik domačega kluba Bogdan Simerl. Vsi so nastopajočim zaželeli veliko športne sreče, domačim organizatorjem pa izrekli iskrene čestitke za tako visok jubilej turnirja ter številčno in kvalitetno udeležbo. Trboveljski tekmovalci so osvojili kar 36 medalj (10 zlatih, 8 srebrnih in 18 bronastih), kar nas je pripeljalo na prvo mesto po številu osvojenih medalj.

Čestitke vsem udeležencem, trboveljskim tekmovalcem in trenerjem ter organizatorjem. Klub se zahvaljuje tudi sponzorjem Hidrotehnik, Jata Emona, Kovinarstvo Bučar, Krovske in kleparske storitve Klopčar, R2DS, Zavarovalnica Triglav in Občina Trbovlje. Zahvala tudi donatorjem Dixi, GNS Plus, Gostilnica Mala Malca, Gostilna Brin, Ipon Slovenija, Spar Slovenija, Steklarna Hrastnik, Pizzerija Dimnik, Trgovina Montekukuli in vsem ostalim, ki ste tako ali drugače omogočili izvedbo trboveljskega turnirja.