V soboto se je v Mariboru odvijal mednarodni plavalni miting »Pomlad 2019«, v organizaciji plavalnega društva Maribor. Tekmovanja, ki je bilo za zasavske plavalce bolj pridobivanje tekmovalnih občutkov v 50 metrskem olimpijskem bazenu, se je poleg Trboveljčanov, Žige Šintlerja in Taja Zupančiča udeležilo kar 450 plavalcev iz 31 klubov Slovenije, Hrvaške, Italije Avstrije, Madžarske in Slovaške.

Močan miting je bil obenem tudi test s kakšno popotnico so plavalci vstopili v letno sezono ter s tem na tekmovanja v velikih 50 metrskih bazenih. Mitinga se zaradi obveznosti niso udeležili boljši plavalci Rudarja Nika Todorovič, Tilen Šintler in Tim Dolanc, mlajši pa bodo pričeli z nastopi v razvojnem pokalu konec meseca.

Kot najuspešnejši plavalec se je zopet izkazal Žiga Šintler, ki je v štirih nastopih osvojil tri kolajne. Zmagal je v disciplini 50 prsno, kjer je za stotinko sekunde premagal slovaškega plavalca, tretji je bil na 100 prsno in 50 prosto z novim osebnim rekordom, na 100 prosto pa je osvojil nehvaležno četrto mesto, a z dobro popotnico za letno sezono, saj tekmovanja v zadnjem obdobju pri Žigi niso bila prioriteta.

Z odličnimi nastopi in s popravljanjem osebnih rekordov se je izkazal tudi Taj, ki je bil na 50 prsno v svoji kategoriji drugi, dvakrat pa je na žalost osvojil leseno medaljo na 50 hrbtno in 100 prosto, kjer sta mu prave medalje speljala plavalca iz Avstrije in Hrvaške. Odveč je poudarjanje občutno izboljšanih osebnih rekordov, le pri pripravi na štart je potrebno več pozornosti posvetiti tekmovanju, kajti zamuda na štart odnese denar in medaljo.

Trboveljske plavalce čaka delo v hrastniškem bazenu še do konca maja, z junijem pa prehajajo v domači bazen.