V soboto, 8. decembra, je v Trbovljah potekal že 46. Mednarodni karate turnir »Trbovlje Open 2018«, ki sodi med najmočnejše in najštevilčnejše v Evropi. Turnir ima poleg uspešne organizacijske formule tudi eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Letošnjega se je udeležilo 580 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili 746 nastopov v katah in športnih borbah. Trboveljski karateisti so tudi tokrat na tekmovalnem področju igrali eno izmed najvidnejših vlog in osvojili kar 35 medalj.

Tekmovalci so prihajali iz 64 klubov iz 10 držav: Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Makedonije, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine ter Slovenije. Na uradni otvoritvi turnirja so vse prisotne pozdravili predsednik kluba Bogdan Simerl, županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin. Vsi so nastopajočim zaželeli veliko športne sreče, domačim organizatorjem pa izrekli iskrene čestitke za tako visok jubilej turnirja ter številčno in kvalitetno udeležbo.

Tako kot v organizacijskem pomenu so trboveljski karateisti tudi na tekmovalnem področju igrali eno izmed najvidnejših vlog. Trboveljčani so osvojili kar 35 medalj (11 zlatih, 10 srebrnih in 14 bronastih), kar nas je pripeljalo na tretje mesto po številu osvojenih medalj. Prednost sta imeli samo reprezentanca Ukrajine s 109 nastopi ter Združenje klubov Ukrajine s 133 nastopi. V zgodovino turnirjev se bodo z zlatimi črkami zapisali naslednji zmagovalci Karate kluba Trbovlje: Cristina Korpar Žveglič, Urša Haberl trikrat, Barbara Haberl, Alenka Paternoster, Marko Markuljevič, Alen Isakovič, Stefan Joskimovič dvakrat ter ekipa malčic v katah ekipno.

Čestitke vsem udeležencem, tekmovalcem, trenerjem in organizatorjem!

 

Zahvala generalnemu sponzorju GES d.o.o., sponzorjem Gramint, Kovinarstvo Bučar, Krovske in kleparske storitve Klopčar, Metrapan (Meltal IS), R2DS, Zavarovalnica Triglav in Občina Trbovlje. Zahvala tudi donatorjem Chipolo, GNS Plus, Gostilnica Mala Malca, Gostilna Brin, Ipon Slovenija, Spar Slovenija, Steklarna Hrastnik, Pizzerija Dimnik, Trgovina Montekukuli in vsem ostalim, ki ste tako ali drugače omogočili izvedbo trboveljskega turnirja.