Letošnjega že 28 mednarodnega plavalnega mitinga Miklavž 2019, v organizaciji plavalnega kluba Olimpija, se je poleg 21 Slovenskih klubov ter plavalnega kluba iz Banje Luke udeležil tudi Plavalni klub Rudar Trbovlje. V 25m bazenu v Tivoliju so barve Rudarja zastopali Taj Zupančič, Mojca Oberžan in Ariana Agrež. Vsi trije mladi plavalci so več kot odlično opravili svoje nastope.

 

Mojca, ki si je izbrala kar štiri različne discipline in je to že njena druga udeležba na Miklavževem Mitingu, je v treh nastopih popravljala svoje osebne rekorde in sicer 100 prosto za 3 sekunde, 50 delfina za 1,5sek. Da bo plavala tudi 100 prsno se je odločila prvič, zato še ni imela uradnega rezultata. Ker so tri discipline povzročile že nekaj utrujenosti je 50 m hrbtno izboljšala za nekaj desetink.

Ariana je svoje tri discipline odplavala tehnično, izredno lepo in kljub manjši prisotnosti na treningih zaradi udeležbi tudi na drugih aktivnostih vseeno popravila osebni rekord na 100 prsno za debelo sekundo, med tem ko je 100 prosto in 50 delfina odplavala na tekmovanjih prvič. Taj je s svojimi uvrstitvami med 40 dečki v njegovi starosti zasedel 9. mesto na 100 prosto, 7. mesto na 50 delfina, 6. mesto na 100 prsno ter 3 mesto na 100 hrbtno, kar mu je prineslo sodelovanje v finalnem obračun na 100 mešano. Med osem naj plavalcev svoje kategorije, se je uvrstil kot šesti. Na štart se je podal zelo samozavesten in motiviran. Po ¾ je obrnil kot drugi a mu je za drugi preboj na stopničke zmanjkalo moči, tako da je končal na odličnem 4. mestu. Vseeno je pokazal obilo volje in želje, a so mu štirje predhodni nastopi v 100 metrskih disciplinah vzeli preveč moči.

Najmlajši plavalci že ta vikend nadaljujejo s tekmo v Tivoliju, kjer bo na sporedu Princ in princesa šprinta!